+32 487 15 98 07 mum@mummy-yummy.be

Op lange termijn borstvoeding geven

Ons doel is om hulp te bieden zodat je op lange termijn borstvoeding kan blijven geven. Het gebeurt vaak dat mama’s stoppen met borstvoeding omdat ze allerlei moeilijkheden ondervinden. Wij geloven dat je mits goede begeleiding, kwalitatieve hulpmiddelen en professioneel advies langer borstvoeding kan geven. Je hoeft dus niet te stoppen omdat je bijvoorbeeld last hebt van ontsteking, pijn, of te weinig melk. Er bestaan veel oplossingen. Laat je helpen door professionelen.
Bij ons kun je terecht voor de hulpmiddelen die je kunnen helpen om de borstvoeding langer vol te houden, zoals tepelzalf, tepelbeschermers, de unieke borstkompres van Ardo, voedingssupplementen voor het bevorderen van de melkproductie en nog veel meer. Dit zijn allemaal hulpmiddelen die je helpen om een (meestal tijdelijk) probleem op te lossen, waardoor je daarna weer verder kunt. Wij raden aan om ook steeds contact op te nemen met een vroedvrouw.

Op lang termijn afkolven

Als werkende mama kun je problemen ondervinden bij het kolven en daardoor willen stoppen met de borstvoeding. We willen jou helpen met alle probleempjes die je ondervindt bij het afkolven, zodat je dit langer kunt volhouden. Wij kunnen je onder anderen helpen om een afkolftoestel te vinden die bij jou behoeften past zodat het afkolven een aangename ervaring wordt en het haalbaar blijft om op het werk te kolven.

Problemen oplossen door middel van kolven

Ons doel is om er voor te zorgen dat er direct een afkolftoestel voor jou beschikbaar is in geval van nood. Als je opeens merkt dat je dringend moet kolven kun je bij ons terecht. Voor noodgevallen hebben we extra uitgebreide openingsuren (voor voorwaarden en openingsuren: zie openingsuren voor noodgevallen).
Je kunt bij ons terecht voor het huren van een kolftoestel, maar wij zullen je nooit adviseren om een probleem op te lossen aan de hand van afkolven. Dit is de taak van een vroedvrouw. Zij beslist welke oplossing voor jou en je baby het veiligste is. Daarom raden wij aan om bij problemen altijd contact op te nemen met een vroedvrouw.

Een toestel matchen met jouw persoonlijke behoeften

Ons doel is om jou te helpen om een toestel te vinden die het beste past bij jouw behoeften. Er bestaan veel soorten toestellen. Elk toestel heeft zijn voordelen en nadelen. Een toestel dat perfect is voor de ene is niet daarom perfect voor jou. We bekijken samen met jou wat je behoeften zijn, hoe vaak je gaat kolven en welke eigenschappen belangrijk zijn voor jou (geruisloos, compact, draadloos, digitaal, prijs, enz.). Bij ons krijg je ook de kans om de toestellen te testen. Zo kun je zelf voelen welk toestel aangenaam is voor jou. Verder kunnen we jou ook helpen om de juiste maat van borstschild te kiezen, want kolven met een verkeerde maat van borstschild kan je tepel en tepelhof ernstig beschadigen.

Duidelijke en volledige instructies meegeven bij huur of aankoop van een toestel

Ons doel is om juiste en volledige instructies mee te geven bij het aanschaffen of het huren van een toestel. Elk toestel wordt geleverd met een handleiding die je altijd zorgvuldig moet lezen. Maar wij vertellen jou nog veel meer. Wij geven jou praktische tips over het onderhoud in het algemeen, over het onderhoud van de verschillende onderdelen, wat als er geen melk komt, wat als je pijn hebt, en nog veel meer. Als je thuis merkt dat het toch niet zo goed lukt ben je altijd terug welkom. We leggen het met plezier nog eens allemaal uit!